keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Pieni suuri pilkkuMetsolan punakeltapalloinen joustofrotee on ollut tytön ihastelun kohteena aina kun on kangaskaappiin päässyt kurkkaamaan. Äiti heltyi tulevien syntymäpäivien kunniaksi ja alkoi väsäämään jumpsuittia, jota oli kovasti toivottu.

Kaavojen suurentaminen
Jumpsuitin kaava löytyi muokattuna koossa 98, joten piti pistää suurennusprojekti käyntiin että sai kaavan sopivaksi 110 kokoiselle. Eli ei kun ensin suurentamaan kaavaa. Pituutta lahkeeseen, selkään, hihoihin, vähän leveyttä ja raglanhihat vaihdoin samalla istutettuihin hihoihin, jotta sain kankaan riittämään. Ja sormet ristiin että sopisi lahjan saajalle.
Yllättävän leveäksihän se jäi, mutta toimii.


Pilkut
Ensin tein pahvimuotin joka vastaa kankaassa olevaa pilkkua mahdollisimman täydellisesti (millin yli reunoista). Leikkasin muottia apuna käyttäen kaksipuoleisesta liimaharsosta haluamani määrän palloja, jotka silitin kiinni mustaan trikooseen. Tämän jälkeen leikkasin pallot irti trikoosta.
(Tässä kohtaa olisi voinut liimata kokonaisenkin palloja piirretyn liimaharson kankaalle ja leikata vasta sitten.)
Pilkku ei ollut täydellinen ympyrä, joten piti vähän pinnistellä miten päin liimaa kiinni.
Pallot ripottelin satunnaisesti kappaleisiin ja silitin kiinni. Nurjalle laitoin ohuen harsoliimakankaan, tikkasin pallot kiinni kevyesti siksakilla, jonka poistin takana olleen tukikankaan.Taskut, tein samasta trikoosta kuin pilkut. Mallin otin suoraan purkin pohjasta, kun harppia ei tähän hätään löytynyt. Taskut on ommeltu ensin kaksi palloa pussiksi, käännetty ja tikattu. Tämän jälkeen tikkaus etukappaleisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti