tiistai 13. toukokuuta 2014

Suklainen makkarankadottaja


Vaikeuksien kautta voittoon, ihme ja kumma kun kone toisensa jälkeen poksahtelee. Ensin saumuri, sitten lipes kännykkä ja viimeisimpänä kuoli läppärin kovalevy. Nyt alkaa olla tekniikka taas ajantasaista niin koitetaanhan saada nämä roikkumaan jääneet postauksetkin maailmalle.

Sari Ahokaisen toinen Love Butterfly oli ruskean sävyistä. Tämä kangas sai minut lähtemään suureen tuntemattomaan, matkalle kaavoitusten ääriin tai tekemään copycattia vanhasta lempipaidasta.

Kaavoitus vanhan paidan pohjalta tai enhän alkuunkaan mitään kaavoittanut, se on kyllä vale!

*Tästä kaikki lähti*
Etu- ja takakappaleet piirsin suoraan kankaalle ja leikkasin. Taittelin ensin paidasta puolikkaan jolloin keskelle eteen taita ja paita kiinni kankaan taitteelle. Sama tietenkin takakappaleelle.

Hiha oli pakko piirtää paperille kun en saanut siihen ajatusta ensikään, raglania mutta malli oli niin hakusessa että aloin ottamaan mittoja ja siirtämään niitä sitten paperille ja kyllä kannatti.

Esimmäinen takaisku iskikin siinä vaiheessa kun jo tuuletin aikaan saamaani hihankaavaa, kangas on lopussa!!! Ei auttanut muu kuin leikata hihat eri langansuuntaan ja vielä kahtena kappaleena, onneksi malli ja kuosi ovat anteeksi antavia tämän suhteen.


*Palat*
 Etu- ja takakappaleet olivat sivuiltaan melko suorat, hain niihin kuitenkin pikkuisen vielä kaarevaa muotoa.

Ommeltuani kappaleet kasaan, paita näytti niin isolta ettei äksät ällän edellä olisi riittänyt kuvaamaan tekelettä.

Sitkeästi kerrankin aloin vaan tehdä, enkä ajatella liikoja.

Pääntielle ompelin n. 6cm levyisen kaitaleen (kokonaan miehustan alle) ja tikkasin läheltä reunaa. Kaitaleen toiseen reunaan noin 3cm:n päähän pääntien reunasta ompelin kuminauhakujan jonne pujotin kumppari. Sovittamalla etsin sopivan kuminauhan kireyden... ja tadaa alkoikin näyttää jo hyvältä. Ei muuta kuin helmaan ja hihansuihin käänteet ja päälle, makkarankadottajapaitani hipoo täydellisyyttä!


Yhteistyössä: Sari Ahokainen
Kangas: Love Butterfly coco jersey Sashopista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti