torstai 24. heinäkuuta 2014

Minni pääsi pöksyynKaikki alkoi pienestä palasta kangasta jonka tyttö löysi EK:an palalaarista.

Toiveena oli Minni-mekko mutta housut sai, aina eivät kaikki toiveet ihan toteudu. Kangas oli tosiaan ihan Minnityyliä joten, piti keksiä miten sen kuvioisi.

Polkkaponin ihanalta Anna-Kaisalta sain testiin joskus sapluunapaperia ja nyt sille tuli käyttöä.
Kaivoinkin kätköistäni kaikki kankaanpainovärit, kyllä ne olivatkin ihan kunnossa vaikka aikaa viimeisemmästä käyttökerrasta on jo pidempi tovi. Sitten vaan Minniä piirtämään paperille, veistä ei tähän hätään löytynyt mutta teräväkärkisillä saksilla sain näin yksinkertaisen kuvan hyvin leikattua.
Leikkasin housut valmiiksi ja silitin lahjetaitokset, että näin mihin kohtaan kuvan tulisi laittaa.Sapluunapaperi oikealle kohdalle ja silitys, päälle tuputin vaahtomuovin palasella värin.
En kyllä malttanut värin antaa kuivua vaan irroitin paperin varoen, voin vaan ihmetellä että näin helppoa tämä olikin. Sapluunapaperi ei päästänyt väriä lainkaan reunojen alle ja sama paperi liimautui uudelleen silittäessä vielä toiseenkin lahkeeseen. Aivan mahtavaa!!
Hieman hämärissä olosuhteissa tätä tehdessä en väriä lisätessäni huomannut, että kangas jäi vähän kuultamaan läpi ja korjasin tämän myöhemmin vielä pensselillä.

Sapluunapaperia ja Emotuotannon kangasvärejä saa
Polkkaponi-verkkokaupasta.
Polkkaponin oma ohje sapluunapaperin käyttöön löytyy täältä.

Suosittelen kokeilemaan vaikka lastenkin kanssa,
helppoa ja hauskaa.

1 kommentti:

  1. saat sen kuulostamaan niin helpolta, että tekisi mieli koittaa:)

    VastaaPoista